Helstekt fläskfilé med parmesansmör

Serverar: 4 portioner

Ett av familjens favoritrecept!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • 1 dl buljong
  • 1 dl vispgrädde
  • Parmesansmör
  • ½ röd paprika
  • 1 dl parmesanost, färsk, riven
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ½ vitlöksklyfta, liten, pressad
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    Skär paprikan i små fyrkanter och låt dem puttra mjuka i lite olja. Ta upp paprikan och låt den rinna av på ett hushållspapper. Blanda smör, ost, vitlök och paprika. Smaksätt med salt och vitpeppar. Salta och peppra fläskfilén och bryn den i stekpannan. Sätt in stekpannan i ugnen i 200° ca 15 minuter. Ta ut filén och vira in den i folie och låt den vila några minuter. Häll buljongen och vispgrädden i stekpannan och låt koka till simmig konsistens. Skiva filén i tunna skivor och lägg upp på ett uppläggningsfat, häll gräddsåsen över skivorna och bred sen på smöret. Ställ in fatet några minuter i ugnen så att smöret börjar smälta. Servera med en god sallad och en potatisgratäng, gräddsåsen över skivorna och bred sen på smöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben