Helstekt fläskfilé med portvinssås

Serverar: 4 portioner

Billigt och gott med fläskfilé. Prova att servera den med portvinssås, mos och lättkokta grönsaker.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Marinad
  • 1/2 dl neutral olja
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk färsk ingefära
  • Portvinssås
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl portvin
  • 4 dl köttbuljong
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • Till servering
  • Lättkokta smörslungade grönsaker
  • Potatismos
  • Instruktioner

    1. Ugn 180º.
    2. Blanda ihop olja, timjan, peppar och ingefära till en marinad och marinera fläskfilén i 1 timme. Bryn den runt om och efterstek sedan i ugnen i 8–10 minuter. Låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie och håll det varmt. Skär upp köttet precis före servering.
    3. Finhacka schalottenlök. Smält smör i en kastrull och fräs schalottenlöken utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp vinet och buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä redningen med vätskan, lite i taget och under omrörning. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter, rör om då och då. Sila såsen.
    4. Servera köttet med portvinssåsen, lättkokta grönsaker och potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben