Helstekt fläskfilé med rosé och grönpepparsås á la Queenie

Serverar: 3-4 portioner

Ett recept jag kom på själv, det är absolut INTE nyttigt, men helt gudomligt gott. Helt klart min favorit när det gäller fläskfilé

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • Krossade rosépepparkorn
  • Krossade grönpepparkorn
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 5-7 dl grädde
  • Instruktioner

    Börja med att steka filén runt om så den får färg, salta och peppra. Gnid sen in köttet med krossad rosé och grönpeppar. Ganska så mycket. Häll på grädden och låt stå och småputtra cirka 40-45 minuter. Häll på mer rosé- och grönpeppar efersom och rör om i såsen eftersom. Smaka av mot slutet med ev. mer salt. Skär upp i lagom skivor och servera med potatisgratäng eller klyftpotatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lindanemon 26 oktober 2008

    ja, för oss var pepparn helt lagom! Såååååå gött! Tack för ett toppenrecept. Full pott. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben