Helstekt fläskfilé med rosépepparsås

Serverar: 4 portioner

Servera med helstekta potatisar, broccoli och tomater.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Rapsolja
  • Till såsen
  • 1½ msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1½ msk kalvfond
  • 1 msk rosépeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Till servering
  • Helstekta potatisar
  • Broccoli
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet. Salt och peppra runt om och bryn därefter köttet i lika delar smör och rapsolja. Köttet ska få färg, inte mer. Förbered potatisen som måste förkokas några minuter innan den steks.
    2. Lägg över köttet till en ugnsfast form och sätt in det 18 minuter i 175 grader. Utnyttja ugnen och efterstek potatisen samtidigt med köttet. Grillade tomater kan även fixas i samma ugn.
    3. Packa in köttet i folie och låt det dra några minuter innan det skivas upp. Under tiden kokas såsen. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vatten, vin och grädde till slät sås.
    4. Tillsätt kalvfond och lätt krossad rosépeppar. Sjud såsen fem minuter innan den smakas av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ludde3pojken 6 april 2009

    Lagade denna rätt i fredags. Tyckte inte om såsen. Det smakade för mycket rödvin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben