Helstekt fläskfilé med varm grönsakspasta

Serverar: 4 portioner

Medan fläskfilén steker i ugnen fixar du till en krämig pasta med grönsaker och pastagrädde.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 1 klick smör
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 4 portioner pasta
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 1/2 dl pastagrädde
  • Färsk timjan till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Smält lite smör i en stekpanna. Bryn fläskfilén runt om. Krydda med timjan, salt och peppar. Ställ in i ugnen och stek färdigt filén i 15 minuter.
    3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen under tiden.
    4. Snitta, skölj och strimla purjon. Strimla paprikan. Koka upp grädde och grönsaker.
    5. Slå av den färdiga pastan och rör ned den i grädden.
    6. Smaka av med salt och peppar.
    7. Skär upp filén i tunna skivor och garnera med timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben