Visst är det härligt och praktiskt att helsteka kyckling, eftersom den sköter sig själv i ugnen. För den som tycker det är svårt att göra sås är dessutom det här sättet perfekt. Sila ner den goda stekskyn i en kastrull, häll på grädde och smaka av.
Ingredienser
1 kyckling, minst 1,5 kg
1 vitlöksklyfta
1 klementin eller satsumas
1 msk rosmarin
Salt
Peppar nymald
Fyllning
1 klementin eller satsumas, tvättad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk rosmarin
Sås
2 klementiner eller satsumas, tvättade
2 dl vitt vin
1 schalottenlök
2 lagerblad
1 ½ dl vispgrädde
½ msk japansk soja
1 tsk klementinskal, finrivet
1 msk klementinsaft, pressad
Salt
Peppar nymald
2 tsk maizena
Hej! Inger tipsade mig om att din klementinkyckling var supergod så den får jag ju testa. Vi gillar vitlök och citrus är fint tillsammans med kyckling. Hälsningar Annica
Jättegott. Skulle kunna tänka mig det här i stället för kalkon på juldagen.