Helstekt kött med parmesan- och ruccoladinkel

Serverar: 4 portioner

Saftigt kött med matig dinkel som serveras med en god ört- och fetaostkräm.

Ingredienser

  • 600 g nötytterfilé
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda
  • Parmesan- och ruccoladinkel
  • 300 g dinkelris
  • 70 g hackad ruccola
  • 1 dl hackad färsk bladpersilja
  • 2 dl grivt riven parmesanost
  • 1 citron
  • 75 g soltorkade tomater
  • 2 msk olja från tomaternas marinad
  • Tillbehör
  • Hackad persilja
  • Citronklyftor
  • Ört- och fetaostkräm
  • 1 burk crème fraiche, 2 dl
  • 150 g fetaost
  • 2 dl blandade örter
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ pressad citron
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet hastigt. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg i en ugnsfast form och helstek mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
    3. Koka dinkelriset enligt anvisning på förpackningen och lägg upp dinkeln på ett stort fat.
    4. Blanda ner ruccola, bladpersilja och parmesanost. Riv skalet från citronen och pressa i saften från en ½ citron.
    5. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och häll över olja från tomaternas marinad. Smaka av salladen med salt och peppar.
    6. Lägg alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Kör till en slät konsistens och smaka av med salt och peppar.
    7. Skär upp köttet i skivor och fördela över salladen. Toppa köttet med örtsåsen, hackad persilja och citronklyftor.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben