Helstekt kotlettrad med rosmarin

Serverar: 4-5 portioner

Enkel allt-i-ett rätt som bara kräver tid i ugnen, inget arbete. Sådan här mat gillar vi. Äter den med kall sås, gärna tzatziki eller kanske en örtcreme.

Ingredienser

  • Ca 800 g kotlettrad utan ben
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 3 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Gärna några strån färsk rosmarin, men inte nödvändigt
  • Potatis, skalad och klyftad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg kotlettraden i en stor ugnssäker form. Stöt vitlök, rosmarin, olivolja, salt och svartpeppar i en mortel, eller lägg allt i en liten plastpåse och mosa och blanda ihop. Gnid in kotlettraden noga med den smaksatta oljan. Lägg sedan ett par strån färsk rosmarin ovanpå, om du har och vill. Sätt in i ugnen 1½ timme.
    3. Lägg potatisklyftorna runt kotlettraden när ca 35-40 minuter återstår av tillagningstiden.
    4. Servera med sallad och valfri sås.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben