Helstekt kyckling med mango chutney och chilibroccoli

Serverar: 4 portioner

Ett recept av en av vinnarna i Sveriges mästerkock, Jennie Walldén. Jag har lagt till lite salt och svartpeppar som jag tyckte behövdes. En väldigt god rätt med smaskig sås!

Ingredienser

  • 1 hel stor kyckling, ca 1,5 kg
  • 50 g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl het mango chutney
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 lime, saften
  • 1 msk mörk soja (kinesisk)
  • Frästa grönsaker
  • 1 broccoli, delad i buketter och stjälkar
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 röd paprika, urkärnad och delad i bitar
  • 0,5 röd chilifrukt, i tunna skivor
  • 1 msk ljus soja (japansk)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • Skyn från kycklingen
  • Smaka av med salt och peppar om det behövs
  • Tillbehör
  • Basmati- eller jasminris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smör och rör sedan i mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja.
    3. Skär eller klipp av ryggbenet på kycklingen och vik ut den som en fjäril. Gnid in kycklingen med salt, svartpeppar och mango chutney-blandningen, gärna även under skinnet. Rosta i en trång ugnsform 175 grader i ca 30 minuter under folie. Ta sedan bort folien och rosta i ytterligare ca 20 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om man sticker i kycklingen.
    4. Stek paprika på hög värme så den tar lite färg. Tillsätt sedan broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till. Smaka av.
    5. Ta ur kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraîche och koka ihop till en krämig sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben