Helstekt lammsadel

Serverar: 6 portioner

Hittade inte många recept på lammsadel så jag får väl bidra med ett!

Ingredienser

  • 1 ½ kg lammsadel
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 km svartpeppar
  • 500 g morötter, i bitar
  • 3 palsternacka, delad på längden
  • 3 gula lökar, i klyftor
  • 400 g potatis, i klyftor
  • 1 purjolök, i bitar
  • 5 vitlöksklyftor, skalade
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk farinsocker
  • 300 g champinjoner, halverade
  • ½ dl färsk rosmarin, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl tomatjuice
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Putsa bort fettkappan, synliga hinnor och senor. Blanda salt, vitlök och peppar och gnid in sadeln. Lägg sadeln i en långpanna och sätt i en digitaltermometer. Stek till innertemperatur 65º. Låt sadeln vila i folie ca 15 min. Höj gradantalet till 200º. Blanda alla grönsaker utom svampen med olja och farin. Baka i ugn ca 20 min tills de är mjuka men har tuggmotstånd. Tillsätt svamp och rosmarin då 5 min återstår.
    2. Bryn och genomstek vitlöken i smör på låg värme. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp. Mixa såsen och smaka av med salt och peppar. Kan göras 1 dag i förväg och förvaras kallt.
    3. Skär loss köttet från benet och skiva det. Lägg tillbaka det i sadeln.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben