Helstekt mejramkotlett

Serverar: 4 portioner

Den här ljuvliga steken gnids in med vitlök, salt och kryddblandning och steks i ugnen tills den är helt perfekt.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk flingsalt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk rökt paprikapulver eller starkt paprikapulver
  • 1 benfri kotlettrad, ca 800 g
  • Instruktioner

    1. Lägg vitlöksklyftorna på en skärbräda och strö över saltet. Finhacka ihop vitlök och salt, saltet hjälper till att binda vitlöken. Lägg vitlökshacket i en mortel och blanda ner peppar, kummin, mejram och paprikapulver. Stöt till en kryddpasta.
    2. Sätt ugnen på 220 grader. Gnid in kotlettraden med kryddpastan och ställ åt sidan i minst 30 minuter.
    3. Lägg köttet på ett galler över en braspanna. Fyll braspannan till hälften med vatten. Vattnet ska inte nå upp till köttet. Ugnsstek köttet i 15 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader. Ugnsstek ytterligare 90 minuter. Häll på vatten i braspannan om det behövs.
    4. Ta ut steken ur ugnen och slå in den i aluminiumfolie. Låt vila 20 minuter innan du skivar upp den.
    5. Servera med kokt potatis, grillade äppleklyftor och/eller en grönsallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben