Serveras med gratinerat lyxmos med smak av västerbottensost samt Saras berömda rödvinssås, trattkantareller & örtrötter.
Från programmet halv 8 hos mig. Visst låter det ljuvligt!
Ingredienser
Helstekt oxfilé
800 g oxfilé av finaste kvalitet (gärna färsk från köttcharken)
2 tsk salt
1 tsk peppar
Rödvinssås
6 vitlöksklyftor, rostade
3 msk socker
3 msk tomatpuré
5 msk kalvfond
5 msk balsamvinäger (eller rödvinsvinäger)
5 dl rött vin (Hidden rock nr:12174 )
Ev lite av köttsaft från ugnsfatet (ger bra smak)
Lyxmos
1 kg potatis, King Edward
2½ dl crème fraiche, 34%
150 g västerbottensost (1 påse, färdigriven)
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja, färsk
2 msk smör
½ dl het mjölk
2-3 tsk salt
1 tsk vitpeppar
Tillbehör
80 g trattkantareller, torkade
Smör
Flingsalt
2 morötter, i tunna stavar
3-4 tsk timjan, färsk, finhackad
1 vitlöksklyfta