Helstekt oxfilé i rödvinssås med körsbär

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ljuvligt god festmat.

Ingredienser

  • Ca 600 g oxfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Rödvinssås
  • 1 msk socker
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl köttbuljong av fond eller tärning
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 msk vatten
  • 4 tsk smör
  • Ca 100 g körsbär eller blå druvor, delade
  • 1-2 krm salt
  • ½ krm peppar
  • Tillbehör
  • 800 g potatis, kokt, i klyftor
  • Ca 500 g haricots verts, kokta
  • Instruktioner

    1. Putsa och ta bort hinnorna från filén. Bryn köttet runt om i fettet. Salta och peppra. Stick in en termometer i mitten, lägg köttet i en ugnsform och stek i mitten av ugnen. När termometern visar 55º är filén röd inuti och 60º rosa. Det tar 15-20 minuter. Låt köttet stå några minuter innan det skärs upp i skivor.
    2. Rödvinssås: Smält sockret i en kastrull. Häll försiktigt i rödvin och buljong. Låt koka utan lock 6-7 minuter. Rör ut potatismjölet med vattnet och rör ner. Koka upp. Rör ner smöret och lägg i körsbär eller vindruvor. Smaka av med lite salt och peppar.
    3. Servera kött och sås med kokt potatis och haricots verts. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben