Helstekt oxfilé med gorgonzolapotatis och portvinshampinjoner

Serverar: 6 portioner

Lyxig helgmat

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 100 g gorgonzola
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g riven västerbottenost
  • 1½ gul lök, finhackad
  • 1½ vitlöksklyfta riven
  • 1 klick smör
  • 350g skivade champinjoner
  • 3 msk portvin
  • 4-5 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 1 kg oxfilé
  • 1 ask minitomater
  • 1 kruka timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Baka potatisen mjuk, ca 1 timma. Mosa i hop gorgonzola och crème fraiche Dela potatisen i halvor och gröp ur en grop i vardera, blanda i röran Salta och peppra Lägg tillbaka och toppa med västerbottenost.
    3. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg Stek svampen utan smör separat, häll på vin och koka in Tillsätt löken och grädde och sojan, koka ihop. Smaka av med salt och peppar
    4. Bryn köttet och krydda. Stek i ugn 200 grader tills stektermometern visar 58 grader. Låt vila innan delning.
    5. Sätt in potatisarna och gratinera dom.
    6. Stek tomater och timjan i lite smör.
    7. Servera och njut

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben