Helstekt oxfilé med kryddsmör och råstekta rotsaker

Serverar: 4 portioner

Som coeur de filé provencale fast på ett nytt sätt. Istället för vitlökssmör toppar vi med kaprissmör.

Ingredienser

  • Ca 800 g oxfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 stora morötter
  • 1 sötpotatis
  • 8 normalstora potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 liten squash
  • Olivolja + smör
  • Kaprissmör
  • 200 g smör
  • 6 ansjovisfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 pressad citron
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med kaprissmöret. Kör smöret med resten av ingredienserna i mixer till ett slätt och lätt grönt smör. Smaka av med salt och peppar. Rulla in i folie och lägg i frysen.
    2. Skala morötter och potatis, skär i tunna skivor. Gör detsamma med lök och squash. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna och stek allt gyllenbrunt. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter.
    3. Salta och peppra köttet och stek det runtom i het panna ett par minuter. Sätt in i ugnen och stek färdigt i 200 grader, 7-10 minuter. Låt köttet vila ett par minuter innan du skär det i skivor och lägger dem ovanpå grönsakerena. Skiva smöret och lägg ovanpå. Dekorera med persilja och servera genast.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben