Vitlöksmarinerad oxfilé med råstekt potatis

Det riktigt goda behöver sällan vara komplicerat. En köttbit och potatis - är det inte vad många av oss tycker är allra godast?

Ingredienser

  • Oxfilé i bit ca. 250g/pers
  • 6 vitlöksklyftor, hackade
  • ½ dl matolja
  • 2 tsk grovt salt
  • Vitlökssmör
  • Potatis ca 3 normalstora/pers
  • Instruktioner

    1. Blanda oljan, vitlöken och saltet, smörj in filén och lägg i en plastpåse töm i resten av marinaden. Lägg i kylskåpet i minst 12 timmar. Vänd runt ibland.
    2. Skala och skiva potatisen tunt, skölj i kallt vatten och lägg i handduk och torka av lätt.
    3. Ta ut filén och dra av överskottet av marinaden med handen. Bryn filén i het panna snabbt för en fin yta, lägg i ugnsfast form i 180° tills den är enligt egen smak (blodig, medel eller genomstekt).
    4. Stek samtidigt potatisen med lite salt tills den är gyllenbrun.
    5. Lägg upp potatisen på ett uppläggningsfat, skär filén i ca 1 ½ cm tjocka bitar och lägg över potatisen.
    6. Servera med vitlökssmör, valfri typ av sallad och ett gott rött vin t ex en Rioja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben