Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Det är tredje året i rad som vi köper ett helt vildsvin, och det har snabbt blivit lite av favorit hemma hos oss.
Krydda steken med grillkrydda, salt, peppar och finhackad vitlök. Stek steken runt om i het panna i smör. Skala potatisen och skär den i kuber, lägg i långpanna och krydda och ringla över oljan. Gör plats för steken i mitten och sätt i en stektermometer, vispa ur stekpannan med vattnet och häll över potatisen, låt stå i ugnen på 200 grader drygt 1 timme, termometern ska stå på 70 grader.
Mycket gott!
Vad har du för sås till Vildsvinsteken? Rose-Marie
Jag brukar göra vanlig brunsås eller rödvinssås, just nu gör jag tyvärr inget dera, bor i Dubai sen 3 månader tillbaka och här kan man knappt köpa en vanlig nasse än mindre hittar jag nog ett vildsvin, men sugen blir jag när jag tänker på det.
Ni utelämnade såsen till vildsvinsstek, såsen är en viktig beståndsdel till rättens helhet .............................................???????????????