Vildsvinsstek med råstekt potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Det är tredje året i rad som vi köper ett helt vildsvin, och det har snabbt blivit lite av favorit hemma hos oss.

Ingredienser

  • Vildsvinsstek ca 1 kg
  • 12 potatisar
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Grillkrydda
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Smör att steka i
  • 1½ dl vatten
  • Instruktioner

    Krydda steken med grillkrydda, salt, peppar och finhackad vitlök. Stek steken runt om i het panna i smör. Skala potatisen och skär den i kuber, lägg i långpanna och krydda och ringla över oljan. Gör plats för steken i mitten och sätt i en stektermometer, vispa ur stekpannan med vattnet och häll över potatisen, låt stå i ugnen på 200 grader drygt 1 timme, termometern ska stå på 70 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Ika75 27 december 2009

    Mycket gott!

    roro01 23 september 2010

    Vad har du för sås till Vildsvinsteken? Rose-Marie

    surlimpan 23 september 2010

    Jag brukar göra vanlig brunsås eller rödvinssås, just nu gör jag tyvärr inget dera, bor i Dubai sen 3 månader tillbaka och här kan man knappt köpa en vanlig nasse än mindre hittar jag nog ett vildsvin, men sugen blir jag när jag tänker på det.

    Josef 5 mars 2021

    Ni utelämnade såsen till vildsvinsstek, såsen är en viktig beståndsdel till rättens helhet .............................................???????????????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben