Såsen gör rätten och kan även användas till lamm. Mycket uppskattad bjudrätt.
Ingredienser
Ca 1 1/2 kilo oxfilé
2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
2-3 msk smör
Örtagårdssås
2-3 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan, torkad
1 tsk rosmarin, torkad
1 tsk dragon, torkad
1 tsk salvia, torkad
1 tsk basilika, torkad
1 tsk körvel, torkad
1 dl torrt vitt vin
4 msk koncentrerad kalvfond
Ca 1/2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 dl lätt crème fraiche
1 tsk balsamvinäger
Balsampotatis
1,3 kilo fast potatis
600 g rödlök
100 g smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk timjan
1 + 1 dl balsamvinäger
Mmmmm.... så gott!!!! Jag tog inte i balsamvinäger på potatisen, vi tyckte det såg så gott ut redan, och det var gott. För övrigt följde vi receptet, Tack för en god middag. Detta kommer vi att tillaga fler gånger.
Fantastisk maträtt, såsen och potatisen kommer jag att använda ofta - även till andra rätter.
UNDERBAR!!! Såsen är fantastisk och passar till många andra rätter för att inte tala om lamm.
Ljuvlig!!! Din fantastiskt goda sås använde jag till grillade lammracks. Alla gästerna var lyriska. Tack för att du delade med dig av ditt recept.
Jag tänkte göra detta till nyår och undrar ifall man kan förbereda nått el om allt ska göras i sista stund??