Serverar: 4 portioner
Serveras med ris eller potatis, haricots verts och tomatsallad
Putsa köttet och bind upp det vid behov. Bryn köttet snabbt i fettet i en stekgryta. Köttet måste bli ordentligt brynt runt om. Låt det sedan småsteka en kort stund under lock, innan det tas åt sidan och får svalna. Häll rödvinet i stekskyn. Tillsätt grönpepparn och låt den koka i vinet under vispning. (c:a 2 min) slå därefter på grädden efter hand och fortsätt att vispa då och då. Smaksätt med soya, citron och kryddor. Sänk värmen och låt såsen koka ihop till önskad tjocklek. Smaka av med mera kryddor om så behövs. Blanka slutligen av såsen med en klick smör och tillsätt ev. köttsaft från steken. Häll över såsen i en kastrull och håll den varm. Diska ur stekgrytan och lägg i en klick smör. Stek färdigt köttet. Tiden för efterstekning är beroende av hur blodig resp. genomstekt man önskar köttet. Skär därefter upp köttet och lägg det på ett serveringsfat.