Hembakt fröknäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det här knäckebrödet är gott till julens alla godsaker.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten, 37 grader
  • 2 tsk sirap
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • ½ dl sesamfrö
  • Salt
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke.
    2. Tillsätt sirap, 1 tsk salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa i 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med vetemjöl. Kavla ut 1 bit i taget, så tunt som möjligt. Lägg den på bakpappersklädd plåt.
    4. Nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö över solrosfrö, sesamfrö och flingsalt. Kavla in fröna.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills brödet fått färg och blivit sprött. Gör likadant med de tre resterande bitarna.
    6. Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar eller låt var och en bryta sina egna bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben