Det här knäckebrödet är gott till julens alla godsaker.
Ingredienser
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten, 37 grader
2 tsk sirap
4 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl
1 dl rostade solroskärnor
½ dl sesamfrö
Salt
Flingsalt
Instruktioner
Rör ut jästen i vattnet i en bunke.
Tillsätt sirap, 1 tsk salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 4 bitar. Mjöla arbetsbänken med vetemjöl. Kavla ut 1 bit i taget, så tunt som möjligt. Lägg den på bakpappersklädd plåt.
Nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö över solrosfrö, sesamfrö och flingsalt. Kavla in fröna.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills brödet fått färg och blivit sprött. Gör likadant med de tre resterande bitarna.
Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar eller låt var och en bryta sina egna bitar.