Hembakt grahamsknäcke med dill och fänkål

Serverar: 10 portioner

Lätt knäckebröd som du snabbt svänger ihop och knaprigt gott blir det!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1-1½ tsk salt
  • 2 tsk stötta fänkålsfrön
  • 2 tsk torkad dill
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Havssalt
  • Fänkål
  • Dillkrydda
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smält smöret och låt svalna. Blanda ut jästen i ljummet 37 graders vatten. Rör ner smör, salt och kryddor. Blanda ner mjölet och knåda degen tills den känns smidig.
    3. Dela upp degen och kavla ut till runda kakor. Eller rektangulära kakor, de får bättre plats på plåten och går lättare att bryta till önskvärda bitar.
    4. Nagga med gaffel. Strö på havssalt, fänkålsfrön, dill och sesamfrön. Grädda degkakorna på plåt i ca 6-8 minuter eller tills de fått färg och känns torra.
    5. Vill man grädda 2 plåtar samtidigt byt plats på dem när de översta kakorna har blivit ljusbruna. Förvara knäcket torrt och luftigt så håller det sig spröda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben