Hemgjord tacosås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 10 minuter

Snabb och smakrik tacosås. Du kan själv variera styrkan genom att ta mer eller mindre kajennpeppar. 1 tsk tyckte jag var lagom, men smaken är ju som baken...

Ingredienser

  • 1 tub (200 g) tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk finhackade, inlagda jalapeños
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk majs- eller potatisstärkelse
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm lökpulver
  • 1 krm (knappt) vitlökspulver
  • Instruktioner

    Rör ut tomatpurén i vattnet i en såspanna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Sjud under omrörning i 3 minuter. Ta av från plattan och låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben