Chunky tacosås - Mycket god

Serverar: 8 portioner

Väldigt god, ganska stark (kan ju självklart regleras) och vitlöksmakande tacosås. Ett recept jag är mycket nöjd med!! Det blir en ganska stor sats, men det är bara att spara det som blir över och ställ i kylen. Jag insåg efteråt att jag borde rett den, min blev lite rinnig, så det ska jag göra nästa gång. Så i receptet står de redning men såsen på bilden innehåller alltså inte det. Hammarvitlök är en vitlökssort som ska vara ca 7 ggr starkare än vanlig vitlök (enligt mig är den bara kanske 2ggr starkare, men det är för att jag gillar hetta som jag kanske inte märker så stor skillnad). Den säljs bara på hösten så försök hitta den i din affär och bunkra upp, den håller naturligtvis väldigt längre, precis som vanlig vitlök gör!

Ingredienser

  • 3 stora kvisttomater
  • Nästan 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 1 stor hammarvitlöksklyfta (eller ca 4 vanliga)
  • 3 tsk tacokrydda
  • Maizena redning
  • Instruktioner

    1. Först ska du skålla tomaterna. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner tomaterna i ca 1 minut. Ta upp och under rinnande kallt vatten kan du lätt dra av skinnet. Jag skär ett litet snitt i tomaterna innan jag lägger dom i vattnet, så går det lättare att dra av sedan. Låt svalna.
    2. Ställ en liten kastrull på spisen och dra på hög värme, tillsätt olivolja och chiliflakes och fräs i någon minut. Slå över vatten och tillsätt tomatpuré, buljong, pressad vitlök, tacokrydda och låt koka i 3 minuter. Pudra lite redning över och rör om. När den tjocknat till lite, dra av från plattan och låt svalna i några minuter.
    3. Häll då upp i en skål eller burk (nu är den fortfarande ganska varm) och låt svalna helt. Under tiden kan du skära tomaterna. Jag delade tomaterna på hälften och skrapade bort lite av kärnhuset för att slippa den vätskan. hacka tomterna i valfri storlek och blanda sedan ner i såsen när den kallnat. Rör om. Serveras sval till tacos.

    Liknande recept

    3
    15 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben