Tacosås

Serverar: 1 portioner

Hemmalagad tacosås. Ser lite färglös ut på bilden men den blir riktigt röd.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön chili (ta bort fröer)
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 tsk vinäger
  • 1 tsk socker
  • Jalapeno efter smak
  • Instruktioner

    Finhacka lök och chili, fräs sedan några minuter i en kastrull, utan att det får färg. Lägg i övriga ingredienser. Jag tar 3-4 cm på en jalapeno. Det blir lite lagom starkt. Prova dig fram cm för cm. Koka ihop till en fast konsistens. Håller någon vecka i kylen. Går bra att frysa.

    Liknande recept

    3
    15 min
    8
    1
    4.3
    25 min
    4
    23

    Kommentarer (3)

    dlight 2 augusti 2009

    Precis vad jag letat efter! =) Ska prova det nästa gågn och efter det lämnar jag en kommentar =P

    Lindanemon 21 januari 2011

    Tack för ett kanonrecept! Köper ALDRIG färdig tacosås längre.

    Gabbeflabbe 13 januari 2012

    Supergott, aldrig mer köpesås eller krydda för den delen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben