Het kycklingsoppa med tacosås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag skulle göra kycklingsoppa med curry, men saknade currypasta. Resultatet uppskattades av familjen.

Ingredienser

  • 1 stor kycklingfilé
  • 1 rödlök
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 röd paprika
  • 2 selleristjälkar
  • 2 små palsternackor
  • 100 g champinjoner
  • 4 dl matlagningsyoghurt (eller grädde)
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 limefrukt (saften)
  • 1 msk tacosås (het)
  • 1 krm chilliflakes
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfilén och hacka löken.
    2. Bryn filén ett par minuter i en gryta. Häll på löken och låt den steka med till den blir blank. Häll över buljongen och låt det hela koka några minuter.
    3. Grovhacka paprika, selleri och palsternackor och lägg dessa i grytan. Låt puttra på medelvärme i 5 minuter. Pressa i limejuicen och häll därefter i yoghurten. Salta samt tillsätt tacosås och chilliflakes. Låt puttra på svag värme i c:a 15 minuter.
    4. Smaka av och tänk på att chilliflakes tar en stund att mogna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben