Jätteenkel och god tacosås.
Gott till t.ex tacos, hamburgare, köttbitar, sallader, som dipp till chips o s v.
Ingredienser
400-500 g krossade tomater
½ -1 röd paprika
½ -1 lök
1 dl vatten
1 msk socker
1 tsk salt
½ msk mald spiskummin
2 tsk äppelcidervinäger
Chilipulver eller kajennpeppar
Instruktioner
- Hacka paprikan och löken fint. (Man kan fuska med matberedare. Se bara till att det inte är några stora bitar.)
- Häll ner allt i en kastrull (chilipulver efter smak) och koka i ca 10 minuter tills löken blir kokt men så att paprikan fortfarande har lite tuggmotstånd. Mosa alla stora tomatbitar när det blivit mjuka med t.ex. skeden som du rör med.
- Kyl såsen i kylen. Klart!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tackar! Ännu en grej man inte måste köpa färdig!