Tacosås

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Jätteenkel och god tacosås. Gott till t.ex tacos, hamburgare, köttbitar, sallader, som dipp till chips o s v.

Ingredienser

  • 400-500 g krossade tomater
  • ½ -1 röd paprika
  • ½ -1 lök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • ½ msk mald spiskummin
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Chilipulver eller kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka paprikan och löken fint. (Man kan fuska med matberedare. Se bara till att det inte är några stora bitar.)
    2. Häll ner allt i en kastrull (chilipulver efter smak) och koka i ca 10 minuter tills löken blir kokt men så att paprikan fortfarande har lite tuggmotstånd. Mosa alla stora tomatbitar när det blivit mjuka med t.ex. skeden som du rör med.
    3. Kyl såsen i kylen. Klart!

    Liknande recept

    4.3
    25 min
    4
    23

    Kommentarer (1)

    hanna_bohren 16 maj 2013

    Tackar! Ännu en grej man inte måste köpa färdig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben