Hemgjorda quornbullar med gräddsås

Serverar: 4 portioner

Husmanskost på vegetariskt vis. Så gott!! Vill du ah en mörkare sås, tillsätt några droppar Collorit soya.

Ingredienser

  • Quornbullar
  • 2 msk olja
  • 1 lök, finhackad
  • 1 paket quornfärs, 300 g
  • 1 grönsaksbuljongtärning, smulad
  • 150 g brödsmulor från fullkornsbröd - ta mer om blandningen blir för klibbig
  • 1 medelstor potatis, kokt och mosad
  • 1 dl mellangrädde
  • 3 ägg, vispade
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk kryddpeppar
  • Sås
  • 1 msk smör
  • ½ msk mjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk soja
  • Servering
  • Kokt potatis eller potatismos
  • Gröna ärter
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Värm upp 1 msk olja i en stekpanna och stek löken i 2-3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare 2-3 minuter. Smula sedan ner buljongtärningen. Låt svalna. Blanda den stekta färsröran med brödsmulor, mosad potatis, grädde, ägg och kryddor. Rulla blandningen till bullar (30 g styck) och låt dem svalna ca 30 minuter.
    2. Gräddsås: Smält smör i en stekpanna och rör ner mjölet. Koka på låg värme i 1 minut under omrörning. Tillsätt buljong, lite i taget. Rör om konstant för att förhindra att det bildas klumpar. Låt såsen sjuda i 4-5 minuter. Häll i grädde och krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt soja.
    3. Värm upp 1 msk olja i stekpannan. Bryn bullarna på låg värme 8-10 minuter.
    4. Servera bullarna med kokt potatis eller mos, gärna ärter och lingonsylt och häll över gräddsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben