Goda att ätas som dom är. Men användes med fördel om du gör din egen tiramisu. Jag kan ibland ha lite svårt att hitta hiita sådana kex i affären när jag skall göra tiramisu och blev överlycklig när jag kom över detta recept. Tänkte därför dela med mig av ett kanonrecept.
Ingredienser
3 ägg
100 g socker
90 g mjöl
1 krm salt
20 g smör
30 g florsocker
Instruktioner
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösigt med 75 g socker i en skål. Tillsätt 75 g mjöl och salt i omgångar under ständig omrörning. Vispa äggvitorna i en annan skål till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
- Smörj en plåt med smör och pudra den med mjöl. Fyll en spritspåse med avlång spets. Spritsa ut ca 10 cm långa stavar med tillräckligt med mellanrum på plåten.
- Blanda florsockret med resten av sockret och pudra hälften över de utspritsade kexen. Vänta 10 minuter tills sockret dragits in i kexen och pudra över resten av sockerblandningen.
- Grädda kexen i 150 tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten och lyft försiktigt upp kexen och och låt kallna på bakgaller.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Ska det vara 75 g ( gör så här) eller 90 g ( ongriedenser ) mjöl ?