Hemmagjord chokladmousse med hallon

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Moussen är så mycket godare än den köpta, ändå är den inte alls jobbig att göra.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vaniljvisp
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 äggulor
  • 3 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Vispa upp vaniljvispen så att den blir pösig. Smält chokladen i vattenbad.
    2. Knäck i två äggulor i den smälta chokladen, och rör genast, så att inte äggen hinner stelna.
    3. Blanda i chokladsmeten i vaniljvispen och vispa ihop.
    4. Lägg upp i skålar, riv choklad över moussen. Servera med hallon.
    5. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Evsan 16 november 2009

    Jättegott! går fort och är enkelt!

    Sork 4 januari 2011

    Toppengott! Det blir nog en stående söndagsdessert. Enkel att variera med apelsinskal, mintessens eller lite kaffepulver. Tack så mycket

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben