Hemmagjord müsli

Müsli som mamma brukar göra och som jag tagit efter :) Gott till frukostfilen - vid servering blanda gärna i lite krossat linfrö, strö över russin för lite mer sötma och skiva i en banan. Det flesta ingredienserna går att hitta i livsmedelsaffären, men t.ex. bjäst & strödadlar hittar du troligast i hälsokostaffären.

Ingredienser

  • 1 pkt Saltå Kvarn rågflingor , 650g
  • 1 pkt Saltå Kvarn havreflingor, 650g
  • 1 pkt linfrön (bestäm själv hur stort paket du tar!)
  • 1 pkt solroskärnor (bestäm själv mängd!)
  • 1 pkt strödadlar, 250 g
  • 1 pkt bjästflingor, 160g
  • 1 pkt Risenta vetegroddar 500g
  • alt 2 pkt hirsflingor (har bara sett Risentas paket, som är ganska små)
  • Instruktioner

    1. Rör ihop allt i en stor bunke.
    2. Då vi äter en del müsli och det är enklast att göra mycket på en gång -dvs ta hela paket- gör vi ovanstående mängd, och då behövs nog en bunke el dyl som rymmer cirka 8 liter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben