Hemmagjort smör

Jättegott men om du har kylen för svalt så får du ha smöret framme en stund innan användning

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk havssalt
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt. Vispa tills det bildas små smörkulor och smöret börjar vattna sig.
    2. Vänd över smöret i en finmaskig sil. Tryck ut vätskan (kärnmjölken) med baksidan av en matsked. När smöret blivit en hård klump ta upp det i handen och kramar ur resten av kärnmjölken under rinnande vatten.
    3. Vattnet bör inte vara varmare än smöret, hellre kallare. Var noga med att ”tvätta” smöret ordentligt, det ger längre hållbarhet och smöret blir lättare att smaksätta med te x. olja eller yoghurt.
    4. När all vätska är borta rulla in havssalt i klumpen och nu har du ditt eget hemmagjorda smör. Här kan du nu välja om du vill smaksätta ditt smör. Antingen med några droppar god olja, som oliv, basilika, vitlök etc. Eller naturell matlagningsyoghurt. Bägge alternativen ger ett mjukare smör.
    5. Förvara i burk med lock i kylskåp. Hållbarhet : 1 vecka.
    6. 3 dl vispgrädde ger ca 100 g smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben