Herrgårdsfrökens friterade abborrfiléer

Serverar: 8 portioner

Skär bort alla ben på abborrfilén genom att skära längs med benraden så att abborren blir "byxad".

Ingredienser

  • 800 g abborrfilé
  • 1½ tsk salt
  • 1½ dl vetemjöl
  • Rapsolja
  • Marinad
  • 1 dl pressad citron
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk olja
  • Örtsås
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl finhackade örter, t ex gräslök, dill, persilja el basilika (25 g)
  • 1 pressad vilöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Friterad persilja
  • Instruktioner

    Skär fiskfiléerna i 2-3 cm strimlor. Lägg dem i en skål och häll över marinaden. Låt dra minst 3 timmar. Blanda ungredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Salta och vänd fisken i vetemjöl. Se till att mjölet fastnar ordentligt. Fritera filéerna i omgångar, i olja ca 180 grader, 1-2 min. Servera fisken nyfriterad med örtsås. Garnera med friterad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben