Herrgårdsgryta med kyckling

Serverar: 2 portioner

Ser hur gott ut som helst

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer (250 g)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 tsk smör
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 3 ansjovisfiléer
  • 4 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1/2 dl Lagalätt (Kelda 5 %)
  • 1 msk hackad persilja
  • Tillbehör
  • 350 g kokt potatis
  • Instruktioner

    1. 1. Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten. 2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i och fräs löken. 3. Tillsätt morötter, vatten, smulad buljong, ansjovis, pepparkorn och lagerblad. 4. Låt allt koka ca 10 minuter. 5. Rör ut mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och rör ner i såsen. Låt koka ytterligare några minuter. Strö över persilja. Servera med kokt potatis.
    2. Ca 395 kcal per portion, varav 10 g fett.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    johannaN34 24 juni 2013

    Skall det verkligen vara ansjovisfileer till kyckling?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben