Herrgårdsgryta med kyckling

Serverar: 2 portioner

Här har vi lånat smaksättningen från den klassiska slottssteken.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer (250 g)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 tsk smör
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 3 ansjovisfiléer
  • 4 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1/2 dl Lagalätt (Kelda 5 %)
  • 1 msk hackad persilja
  • Tillbehör
  • 350 g kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten.
    2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i och fräs löken. Tillsätt morötter, vatten, smulad buljong, ansjovis, pepparkorn och lagerblad. Låt allt koka ca 10 minuter.
    3. Rör ut mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och rör ner i såsen. Låt koka ytterligare några minuter. Strö över persilja.
    4. Servera med kokt potatis.
    5. Ca 395 kcal per portion, varav 10 g fett.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    zonale 3 april 2008

    Mycket smakrik och annorlunda kycklingrätt. En favorit hos oss.

    lennali 11 maj 2008

    Kanongott. Kan tyvärr bara ge en 5:a. :-) Skickar med en bild också, hoppas det går bra.

    EvaMS 20 oktober 2008

    Mycket god kycklinggryta. Kan verkligen rekommenderas.

    Heisjo 16 september 2010

    Rolig kycklinggryta med härlig smak. Rekommenderas varmt. Tips: Jag tyckte att färgen blev ganska tråkig så lite coloritsoja förhöjer synen:-))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben