Het chilipasta med kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Det här serverade min 18 åriga son en dag, det var jättegott!

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ chilifrukt
  • 1 dl olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 ask körsbärstomater, ca 400 g
  • Ca 500 g (2 burkar kräftstjärtar i lag)
  • 500 g färsk pasta
  • 2 citroner, rivet skal av
  • 2/3 ask rucolasallad
  • Baguette
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlöksklyftor och urkärnad chili fint. Fräs chili och vitlök i olja i en stekpanna. Strimla en röd parika, skär tomaterna mitt itu.
    2. Lägg parika och tomat i en stekpanna, låt tomaterna mjukna lite. Tillsätt väl avrunna kräftstjärtar. Låt kräftstjärtarna krulla ihop sig lite.
    3. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
    4. Riv skal från två citroner. Blanda rucolasallad, kokt pasta och rivet citronskal i en stor skål. Blanda i kräftstjärtblandningen.
    5. Servera baguette till detta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben