Het chokladpaj med chili och ananas

Serverar: 4 portioner

Lite chili ger extra sting åt den goda chokladpajen som serveras med stekta ananasskivor. Riktigt läcker paj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • Knappt 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • Knappt 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 140 g mörk blockchoklad
  • 8 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3 msk sirap
  • 3 msk crème fraiche
  • Tillbehör
  • 1 färsk ananas
  • 3-5 msk råsocker
  • 1-2 msk smör
  • 1 röd chili i tunna strimlor
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, salt, smör, florsocker och äggulor till en deg. Slå in i plastfolie och låt ligga i kylen ca 1 timma. Kavla ut degen och tryck ut i små portionsformar. Förgrädda i 200 graders varm ugn 7-8 minuter.
    2. Smält smör, choklad, kakao och salt i en skål över hett vatten, rör tills allt är blandat. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt sirap och crème fraiche och vänd ner i äggsmeten i chokladblandningen. Häll över allt i det förgräddade pajskalet. Grädda i 150 graders varm ugn 20-25 minuter för små formar och ca 40 minuter för stor form. Låt svalna.
    3. Skär bort skalet på ananasen och skär den i tunna skivor. Hetta upp råsocker, smör och finstrimlad chili i en stekpanna. Lägg i ananasskivorna och stek dem på båda sidor. Fördela skivorna på pajen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben