Het Köttfärslimpa med klyftpotatis

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En klassisk rätt som jag piffat upp

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Salt
  • Kryddpeppar
  • Vitpeppar
  • Chili
  • 10-12 potatisar
  • 2 morötter
  • 3 hg kantareller eller trattkantareller
  • 2½ tsk sambal oelek
  • 7-8 droppar tabasco
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 dl mellangrädde 27 %
  • Instruktioner

    1. Sätt i ugn 200 grader.
    2. Häll upp mjölken i en bunke och knäck ägget. Vispa lite lätt. Tillsätt ströbrödet och låt det svälla ca 5-7 minuter. Under tiden förväller du svampen och häller i svampen i bunken.
    3. Pressa två vitlökshalvor i bunken, samt 2½ tsk sambal oelek och 7-8 droppar tabasco. Sedan i med köttfärsen och blanda runt. Tillsätt salt, chilipulver, peppar och vitpeppar.
    4. Forma köttfärsen till en limpa på plåten. In i ugnen 15 min.
    5. Under tiden: Skala potatisarna, löken och morötterna. Klyfta potatisen, löken och morötterna i bitar.
    6. Ta ut plåten och lägg potatisen, löken och morötter runt färslimpan. In i ugnen igen i 20 minuter.
    7. Blanda buljongen i 1 dl vatten låt det koka upp. Tillsätt grädden.
    8. Ta ut plåten och häll det runt köttfärslimpan. In med plåten 5 minuter. Färdigt!
    9. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben