Het kyckling i tacos

Serverar: 4 portioner

Den här läckra och smakrika tacorätten får en strykande åtgång när jag bjuder på den hemma.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer skurna i 2,5 cm strimlor
  • 1,5 tsk malen kummin
  • 0,5 tsk krossade röda chiliflingor
  • 1 burk passerade tomater utan spad
  • 3/4 dl färdig salsasås
  • 1 burk hackad grön chilipeppar , utan spad
  • 8 små tacoskal
  • Färsk koriander eller persilja
  • Att lägga ovanpå
  • 2,5 dl strimlad isbergssallad
  • 1 tärnad tomat
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Bred ut kycklingen i ett jämnt lager i en stor, fettsnål stekpanna. Krydda med kummin och chiliflingor. Häll på tomater och salsasås. Koka samman på medelvärme, rör om då och då tills kycklingköttet är genomstekt och inte längre rosa inuti, ca 10-12 minuter.
    2. Sänk värmen och tillsätt chilin. Sjud under omrörning då och då och ös tomatsåsen med en sked tills vätskan nästan har dunstat helt, ca 15 minuter.
    3. Lägg tacoskalen på ett serveringsfat och fyll dem med kryddblandningen. Toppa med strimlad sallad, hackade tomater och ost. Garnera med koriander eller persilja. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben