Het kyckling med dip

Tid: 1 timme 30 minuter

Det här receptet hittade jag för ett tag sen och det blev en succé här hemma!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sesamfrö
  • Marinad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk tomatketchup
  • 1 msk limesaft, pressad
  • Dip
  • 3 dl gräddfil
  • ½ röd lök
  • ½ röd paprika
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Blanda samman marinaden i en plastpåse eller skål och lägg ner kycklingklubborna. Se till att det kommer marinad runt alla bitar och låt marineras i ca 1 timme.
    3. Lägg sen upp dem på en plåt, salta och strö över sesamfrö. Ugnsstek klubborna mitt i ugnen 30 minuter till fin färg.
    4. Finhacka löken och paprikan och blanda samman dipsåsen.
    5. Servera kycklingen med dipsås och gärna bakpotatis och grönsaker till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben