Het kycklingpasta

Serverar: 4 portioner

Snabbt och fräscht med hetta. Kycklinglårfilé går snabbt att tillaga, precis som pasta - en utmärkt kombination när middagen behöver bli färdig snabbt.

Ingredienser

  • 500 g pappardelle, bred bandpasta
  • 1 röd paprika, gärna spetspaprika
  • 2 röda chilifrukter
  • 4 färska lökar
  • 1 knippe grön sparris
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Olivolja till stekning
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl kapris
  • Några kvistar bladpersilja, grovhackade
  • 2-3 msk tapenade, färdigköpt
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Lantbröd
  • Instruktioner

    1. Koka pastan, al dente, i lättsaltat vatten. Häll av i ett durkslag och spola av den i kallt vatten. Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skär också kycklingen i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
    2. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och stek köttet så att det får fin färg runtom. Tillsätt grönsakerna och stek 3-4 minuter till, rör om då och då. Blanda ner pastan och klicka i sambal oelek och låt allt bli varmt under omrörning. Smaka av med salt och nymald peppar.
    3. Lägg upp på ett varmt serveringsfat och fördela kapris, grovhackad persilja och tapenade över. Servera genast tillsammans med sallad och gott lantbröd.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben