Het och pikant fruktsallad

Serverar: 8 portioner

Dessert från mikrovågsugne

Ingredienser

  • 1 apelsin, skalet avskalat, helst i en lång spiral
  • 1/4 liter nypressad apelsinsaft
  • ½ tsk malen ingefära
  • 8 kardemummafrökapslar, krossade
  • 5 cm kanelstång
  • 125 g råsocker
  • 1 mango, skalad och urkärnad i tunna skivor
  • 1 papaya, skalad, skuren mitt itu, kärnorna borttagna
  • ½ ananas, skalad, mittstammen borttagen
  • 2 stora persikor blancherade 30 sek, skalade, urkärnade
  • 2 plommon, urkärnade och fyrdelade
  • 2 kivifrukter, skalade och skivade
  • Instruktioner

    1. Skär mangon i tunna skivor, papayan och ananasen skärs i tunna skivor på längden.Persikorna skärs i åtta klyftor vardera.
    2. Lägg apelsinskalet med apelsinsaften, ingefäran, kardemumman, kanelstången och sockret i en stor skål. Blanda väl och koka på full effekt i 4 minuter. Rör om efter halva tillagningstiden.
    3. Lägg mango, papaya och ananasskivorna i skålen och koka på full effekt i 2 minuter. Lägg i persikorna, plommonen och kivifrukten och koka i ytterligare 3-4 minuter rör om två gånger under tiden tills frukten är genomhet men inte överkokt.
    4. Servera fruktsalladen varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben