Het rouille

Passar bra med Bouillabaisse St Paul.

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ paket saffran
  • 1 msk tomatpurè
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja rumsvarm
  • 1 dl rapsolja rumsvarm
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 1½ krm salt
  • Instruktioner

    Rör ihop äggula, vinäger, senap, saffran, tomatpurè och vitlök. Vispa ner oljorna lite i taget. Smaka av rouillen med sambal oelek och 1½ krm salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben