En god och snabbgjord skink och champinjon sås till pasta, från kokboken Pasta rätter och pasta såser
Ingredienser
4 portioner pasta t.ex tagliatelle
200-250 g rökt skinka
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
200 g champinjoner
2 tsk vetemjöl
3 dl grädde (kan ökas eller minskas enligt önskemål)
1 tsk salt
Smör att steka i
Instruktioner
- Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten den tid det står på förpackningen.
- Skär skinkan i tärningar. Skölj och skiva champinjonerna om ni använder färsk svamp.
Fräs svampen i smör på svag värme tills den börjar få färg, tillsätt skinkan.
Tillsätt vitlöken och sambal oelek
Strö på och blanda ner mjölet, späd med grädden under omrörning.
Låt koka ca 5 min, smaksätt med salt.
- Servera skink- champinjon såsen med pastan
Liknande recept
Kommentarer (0)