Het skinkpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god och snabbgjord skink och champinjon sås till pasta, från kokboken Pasta rätter och pasta såser

Ingredienser

  • 4 portioner pasta t.ex tagliatelle
  • 200-250 g rökt skinka
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g champinjoner
  • 2 tsk vetemjöl
  • 3 dl grädde (kan ökas eller minskas enligt önskemål)
  • 1 tsk salt
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten den tid det står på förpackningen.
    2. Skär skinkan i tärningar. Skölj och skiva champinjonerna om ni använder färsk svamp. Fräs svampen i smör på svag värme tills den börjar få färg, tillsätt skinkan. Tillsätt vitlöken och sambal oelek Strö på och blanda ner mjölet, späd med grädden under omrörning. Låt koka ca 5 min, smaksätt med salt.
    3. Servera skink- champinjon såsen med pastan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben