Het tomatsoppa med aprikoser, basilikacréme och chévretoast

Serverar: 4-6 portioner

Mustig tomatsoppa som värmer gott!

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 torkade aprikoser
  • Olivolja
  • 1 paket krossade tomater, 400g
  • 1 paket krossade tomater med chilismak, 400g
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Chévretoast
  • 1 baguette
  • Pesto
  • 3 dl rucola
  • 200 g getost på rulle
  • Honung
  • 1 påse pinjenötter, 50g
  • Basilikacréme
  • 1½ dl créme fraiche
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad basilika
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Pressa vitlöksklyftorna. Hacka aprikoserna grovt. Stek lök, vitlök och aprikoser i lite olivolja. Häll på tomatkross, buljong, socker och salvia, koka ca 20 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Red med grädden och smaka av med salt och peppar.
    4. Dela baguetten på längden. Bred på pesto och fördela rucolan ovanpå. Skär getosten i skivor och lägg på. Ringla över honungen, strö över pinjenötter och gratinera i ugnen till fin färg. Skär i snittar.
    5. Rör ihop alla ingredienser till basilikacrémen.
    6. Servera soppan varm med en klick basilikacréme och den frasiga chévretoasten.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    6-10
    3
    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben