Heta krabbkakor sweet chili

Serverar: 4 portioner

Istället för fiskpinnar bjuder du på goda smakrika "burgare" av fisk och krabbkött...

Ingredienser

  • 300 g fast vit fiskfilé t ex gädda
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 300 g krabbkött eller crabfish
  • 1-3 msk Blue Dragon hackad röd chili, på burk
  • 400 g rotfrukter t ex morötter,palsternacka och lök
  • 1 ½ dl Blue Dragon Sweet Chili dipping sauce
  • ½ dl vatten
  • Salt
  • Olja att steka i
  • Ev. pressad lime
  • Instruktioner

    1. Mixa fisken tillsammans med 1 tsk salt i en mixer eller matberedare på högsta hastighet i 20 sekunder.
    2. Separera äggvitan från äggen och tillsätt den till fisken, mixa i ytterligare 20 sekunder. Slå i grädden och mixa i intervaller tills fiskfärsen blir slät.
    3. Hacka krabbköttet och vänd ner i fiskfärsen tillsammans med röd chili, smaka av med salt.
    4. Forma små fina biffar och stek dem på medelhög värme i rikligt med olja tills de är gyllenbruna.
    5. Skala rotfrukterna, finhacka dem sedan eller använd en matberedare. ”Svetta” rotfrukterna på låg värme. Tillsätt chilisåsen samt ½ dl vatten, låt koka upp och smaka av med röd chili, salt och pressad lime.
    6. Servera biffarna med rotfruktssåsen och t.ex. nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben