Heta och feta stora räkor

Fredagsmys. Se till att ha rikligt med servetter hemma, gärna våtservetter.

Ingredienser

  • 12 stora Black tiger-räkor med skal
  • ½ dk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ msk cayennepeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • Havssalt
  • 3 kvistar färsk koriander
  • Instruktioner

    Skåra räkorna längs hela stjärten, så att det går att plocka bort den svarta strängen. Skalet skall vara kvar. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs tills räkorna blir rosa i skalet. Lägg i vitlöken och strö över kryddorna och saltet. Låt det puttra i ytterligare 2 minuter. Grovhacka koriandern och strö över. Servera räkorna varma, gärna med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben