Heta räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och snabb räkrätt med "het" smak

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 dl creme fraiche eller turkisk youghurt
  • 2 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Ingefära
  • Curry
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • Ca 400 gram skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Hacka lök , paprika och skiva purjolök. Fräs dessa i en stor stekpanna med en klick smör tills löken är glansig. Tillsätt vitlöken och curry efter behag.
    2. Häll i grädde och creme fraiche. Krydda med salt, peppar, cayennepeppar, ingefära (färsk riven eller torkad) och smaka av. Styrkan på kryddningen bestämmer man efter sin egen smak. Börja med små mängder och öka på efterhand.
    3. Låt koka ihop 5 minuter. Tillsätt räkorna och värm upp, låt inte räkorna koka för då blir de sega. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben