Heta räkor

Serverar: 4 portioner

Måste provas!!! Helt otroligt gott, särskilt med stora räkor.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g Champinjoner, färska
  • 1 msk Smör
  • 1 st Paprika
  • 1 st Chilifrukt
  • 2 dl Créme fraiche, lätt
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 st Fiskbuljongtärning
  • 500 g Skalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • Timjan
  • Cayennepeppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Bryn finhackad lök och vitlök i lite smör, tillsätt sedan delade champinjoner och fräs tills allt vatten är borta. Tillsätt hackad paprika och chili, fräs ytterligare några minuter. Blanda i créme fraiche, krossade tomater, tomatpuré och buljongtärningen, koka i några minuter och smaksätt med kryddorna. Blanda till sist i räkorna så att dom bara blir varma och servera med ris och en grönsallad.
    2. En riktig god rätt med sting i! Jag använde jumboräkor, tycker dom passar bra i matlagning.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mallan34 4 juni 2011

    Mumma va gott ! Har sparat receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben