Heta räkor

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

God fredagsrätt!

Ingredienser

  • 1 kg räkor
  • 1 burk hela tomater
  • 2 röda paprikor
  • 3 msk olja
  • 1 msk curry
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 msk chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs curry, vitlök, paprikapulver och cayennepeppar hastigt. Vänd ner räkorna så att dom blir täckta av kryddorna, ta upp räkorna och lägg dom åt sidan.
    2. Skär paprikan i bitar. Lägg i tomaterna, chilisås, salt och paprika i grytan. Låt puttra i 10 min. Tillsätt grädden och räkorna. Låt bli varmt. Servera med ris och gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anmawa 8 mars 2009

    En klar familjefavorit, men jag byter ut grädden mot cremefreche och så utesluter jag chilisåsen. Jag har aldrig fräst räkorna i kryddor men det ska jag testa nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben