Heta räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt fredagsmat. Mycket läcker kryddblandning!

Ingredienser

  • 1 kg orensade räkor
  • 3 msk olja
  • 1 msk curry
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossad tomat
  • 2 gröna paprikor
  • 1 msk hot chilisås
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl grädde
  • ris
  • grönsallad
  • Instruktioner

    Rensa räkorna. Koka riset. Kärna ur och strimla paprikorna. Värm oljan i en gryta. Tillsätt curry, krossad vitlök, paprikapulver och cayennepeppar. Lägg i räkorna, rör om och låt dem ta åt sig en stund av den kryddiga oljan. Tag sedan upp räkorna och lägg dem åt sidan. Lägg i krossad tomat, strimlad paprika, chilisås och salt i grytan. Koka cirka 10 minuter. Blanda i grädden och koka några minuter så att röran blir tjock. Lägg tillbaka räkorna. Servera genast med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pzz 27 november 2011

    Jätte gott , ännu godare dagen efter. Kommer att bli en favorit för mig å frugan.

    Jimu 10 januari 2012

    Enkelt och mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben